Dutch Carrot Group

Nieuwsberichten

Dutch
German
English
Gezond bruin worden !

geheim ligt bij de natuurlijke chemicaliën carotenoïden

Gezond bruin worden met wortelen, spinazie en abrikozen.

Na de winter gaan we massaal in de zon liggen om maar zo snel mogelijk bruin te worden. Maar er is nu een gezondere manier ontdekt om een kleurtje te krijgen. Door het eten van bepaalde groente en fruit zouden we een mooi goudbruin huidje krijgen, blijkt uit een Brits onderzoek.

Carotenoïden

Het geheim ligt bij de natuurlijke chemicaliën carotenoïden. Deze bevatten 600 pigmenten en zitten in veel planten. Vooral groene en oranje groentes bevatten veel van deze pigmenten. Namelijk wortelen, spinazie, abrikozen, grapefruit, meloen en hete pepers. Het gaat om een dieet van vijf dagen in de week en het onderzoek toont aan dat na een maand de huid al verkleurt.

Goudbruin is mooier

In een experiment moesten vrijwilligers foto's beoordelen van mensen die het dieet hadden gevolgd en mensen die gebruind waren door de zon. Hieruit bleek dat mensen de gezonde bruine kleur veel aantrekkelijker vonden dan de zongebruinde huid. Het is dus echt waar wat ze zeggen: je bent wat je eet. Eet je gezond, dan zul je er ook gezonder en aantrekkelijker uitzien.

Bron AGF.nl d.d. 17-6-2013


Terug